5 Şubat 2024 Pazartesi

MAHALLEME MEKTUP 8 (Bilgi, yeni hedefler)

 

 

Kıymetli Komşularım,

Bilgi, kişiye maddi imkânlar sağladığı gibi içinde yaşadığı mahalleye dolayısıyla yöre ve ülkesinin kalkınmasına da katkı sağlar.( !)

Hacı Bektaş-ı Veli “İslam’ın temeli ahlak, ahlakın özü bilgi, bilginin özü akıldır” der. Başkalarını bilmenin bilgiyle, kendini bilmenin akılla ilgisi vardır. Velhasıl akıl ve bilgi insandaki en kıymetli değerlerdir. Bilginin dolduramadığı alanı şeytani işler doldurur. Üstelik bilgi; sadece kalkınma aracı değil, iç dünyamızı zenginleştiren, egolarımızı sınırlayan, yüksek sorumluluk duygusunu geliştiren bir birikimdir. Bilgiyse; okuyup, araştırıp, keşfetmekle olur. Muhtarlığımızda oluşturduğumuz kitaplık ya da mini kütüphane tam da bu niyetle oluşturulmuştur. Mahallemizde okuyan sayısını artırmaktır maksat. Mahallede yaşayan insanımızın bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmaktır.  Yanı başımızda oluşan bu imkâna elimizi uzatıp almak kendimize iyiliktir. Başkalarını bilmemize imkân sağlayacak bir eylemdir.

Mahallemizde çalışan sayısı arttıkça, gelişme çağında olan çocuklarımızla iletişimimiz azalmaktadır. Bu durum inşallah ailelerimiz, dolayısıyla mahallemiz için başka sorunları ortaya çıkarmaz.  Okul dışında ortaya çıkan boşluğu doldurmak için, muhtarlık olarak alternatif projeler üzerinde çalışmaktayız. Bu konuda sizlerin de fikir, öneri ve desteği önemlidir. Başlangıçta hafta sonları birer saatlik okuma vakitleri gerçekleştirsek çocuklarımızla fenamı olur.! Farklı düşünceleri sonraki mektuplarda birer birer paylaşmaya gayret edeceğiz.  Çocuklar muhtarlık olarak övüncümüz olduğu kadar kaygımızdır da. Kaygının bulunduğu yerde uyku bulunmazmış.  Bu yüzden eksik kalan yanlarımızı doldurup geliştirmeye ve katkı sağlamaya gayret ediyoruz.

Mahallemizin var olanlarını, ne’lik ve nasıllıklarını değerlendirip savrulmaları önleyici tedbirleri almayı kendimizce sorumluluk alanımızda hissediyoruz. Bu hissediş, bütünlük açısından bizi ayakta tutacak, ruh katacak, bilinç oluşturacak, sorumluluğu geliştirecek bir duruştur. Mühür basma duygusundan çok yükseklerde bir duygu ve bakıştır.

Ailede çalışan sayısıyla orantılı toplumsal dönüşümde hızlanmaktadır. Bu hızlanmayı olumlu yönde geliştirmek için, önümüzdeki dönemlerde gerek iş yerlerinde gerekse mahalle ortamında destekleyecek projelere hız vereceğiz. Ailenin, dahası mahallenin değişmemesi gereken özüne dair farkındalıkları artırmanın gayretinde olacağız. İrade koymanın zaferini mahallece yaşayacağız. Bu muhtarlık havasından(!) öte sorumluluktur.

Pek çoklar  “destek sizden, hizmet bizden!”diyen sloganlar atıyor.  Hangi hizmet kardeşim!. Açıkla, somut biçimde ortaya koy! Bilelim yapacağın hizmetleri…

Biz zaten, mahalleye mahalle olma özelliği katacak ne varsa öne çıkarmanın gayret ve sorumluluğu içindeyiz.  Gücümüz yettiğince bu böyle devam edecek. Amacımızın yöneldiği şey, iyinin kendisidir. İyi dediğimiz şey eksik olmayandır. Muhtarlığa maddi açıdan bakmak eksikliğin ta kendisidir. İncir çekirdeğinden öte alanları dolduracak işler yapmak işimiz amacımızdır.

Bana helalinden destek vermeye devam edin size hizmetin en iyisini vereyim.

Bilgi, beceri ve arzu bir araya gelince  başarılmayacak iş yoktur.

Bir memleketin yükselmesi ev, aile ve mahalle muhabbetine bağlıdır.

Sağlıcakla..

Hiç yorum yok: